Rukola - listová zelenina s charakteristicky ostře vykrajovanými listy, je jednou z královen středomořské kuchyně. Přidává se k těstovinám, na pizzu, do salátů, rizota, omáček a dokonce i do dezertů, při vaření je rovněž využíván rukolový olej.
Rukola obsahuje značné množství vitamínu C a také betakarotenu – rozhodně více než jiné listové zeleniny. Obsahuje také vitamíny E, B a K. Dostatečně jsou zastoupeny i stopové prvky – zinek, hořčík, selen, fosfor, železo, draslík a sodík. Mladé výhonky obsahují značné množství jódu a flavonoidů zpevňujících cévy.
Bylo prokázáno, že rukola příznivě působí na trávicí trakt, posiluje žaludeční stěnu, léčí gastritidu, pomáhá při žaludečních vředech, má močopudné a mírně projímavé účinky. Podporuje vykašlávání, snižuje krevní cukr a reguluje vodní hospodářství organismu, posiluje imunitu. Zvláště prospívá konzumace jídel s rukolou lidem postiženým vysokým tlakem, žilní nedostatečností či flebotrombózou. Vysoký obsah vitamínu K prospívá hojení ran, neboť podporuje krevní srážlivost.
Sazenička k postupné spotřebě je vhodná i pro přesazení do truhlíku či na zahradu.
Stříhané bylinky v Eko krabičce určené k okamžité spotřebě a mají trvanlivost cca 8 dní, skladujte při teplotách 4 - 7°C.
Naše mikrobylinky jsou obrovskou zásobárnou vitamínů, antioxidantů a živin. Bezkonkurenční kvalitu a chuť dosahujeme způsobem jejich pěstování v kvalitních substrátech (rašelina +jíl) v uzavřených podmínkách pod umělým LED osvětlením bez potřeby průmyslových hnojiv a pesticidů.
Naše Eko krabičky jsou biologicky rozložitelné, vyrobené z kukuřičného škrobu - BIO PLAST není chemicky upravován a ztužován. Krabičky jsou vhodné k použití od -20°C až do 40°C.
POZOR!!! Tento obal není určen k recyklaci, ale ke kompostování.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.